Leeuwtjes aaien! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Eva Heuvel - WaarBenJij.nu Leeuwtjes aaien! - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Eva Heuvel - WaarBenJij.nu

Leeuwtjes aaien!

Door: Eva

Blijf op de hoogte en volg Eva

28 Maart 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Beetje laat dit verslag, ben inmiddels al 2 weken terug én een jaar ouder, maar hier toch nog een verslagje van een geweldig tripje naar Zuid-Afrika.
Helaas gaat ook de fantastische bestemming Johannesburg naar de B777, die ik niet vlieg. Reden voor Marije en mij om nog snel een keer een reisje naar dit prachtige oord samen aan te vragen. Om de feestvreugde nog wat te vergroten nam Marije haar broer Michiel mee. Reinoud en Ine wonen ook nog steeds in Jo’burg dus van te voren werden al weer druk plannen gemaakt voor het nodige safari plezier. In ruil voor een paar bitterballen en een stuk Hollandse kaas had Reinoud weer een leuke lodge voor ons allen uitgezocht in Pilanesberg. Na aankomst in het hotel in Jo’burg natuurlijk met de hele crew een gezellige borrel gedronken, maar wel een beetje bijtijds naar bed aangezien Marije, Michiel en ik de volgende ochtend vroeg nog een tourtje door Soweto gepland hadden terwijl Ine en Reinoud nog even moesten werken. De tour door Soweto was erg indrukwekkend. Veel sloppenwijken, kleine ‘luciferdoos-huisjes’, zonder licht, riolering of water. Tijdens deze toer hebben we ook het Hector Pieterson memorial bezocht. Misschien dat er bij sommigen van jullie een lampje gaat branden als ik het heb over de scholierenstaking in 1976 in Soweto, waarbij de politie honderden scholieren heeft vermoord. Hector Pieterson was de eerste scholier die werd vermoord. Deze onrust kan gezien worden als begin van een lang proces naar gelijkheid in Zuid-Afrika tussen blanken en zwarten. Geen twijfel mogelijk dat dit museum op ons alle 3 héél veel indruk heeft gemaakt. (Thanks Marije voor de plagiaat ;) ).
Vrijdag middag in de auto van Reinoud naar het National park Pilanesberg gereden en ons bij aankomst in de geweldige lodge net even buiten het park ons tegoed gedaan aan de lekkerste spare-ribs van de braai ever. De volgende ochtend eerst een stop gemaakt bij het leeuwen park waar we de kleine leeuwtjes van 5 maanden de fles mochten geven, zo cool! Daarna nog met wat grotere leeuwtjes achter het hek gespeeld, ze rende de hele tijd achter ons aan, heel grappig.
’s Middags eerst zelf met de auto door het park gereden, wat er erg mooi groen bij lag, wat een fantastisch landschap. Aan het eind van de middag gingen nog een paar uurtjes met de ranger mee in z’n jeep waar door we nog veel meer dieren zagen. Zoals bijvoorbeeld een hele grote kudde olifanten een paar neushoorns, giraffen, koedoes, impala’s, zebra’s en zelfs een struisvogel. ’s Avonds weer heerlijke braai en voor het eerst koedoe gegeten. De volgende dag was het helaas al weer tijd om terug te keren naar Johannesburg om ’s avonds weer terug te vliegen naar Nederland met Michiel in de galley om me wakker te houden terwijl Marije lag te slapen.
Ik zal deze bestemming erg missen, hoop dat ik toch weer snel terug kan!

• 28 Maart 2009 - 19:24

Groene Broek Chica..:

... met van die zakken op de zijkant :-D

Eef, wat was het een geweldige reis he? Hoogtepunten volgen elkaar zo snel op, damn, haast niet te volgen, ben nu al weer in de ban van mijn laatste KUL.
    Maar eh... ik las dus dat stukje over die memorial en dacht, hé, dat ken ik ;-) De mijne is thanks to Wikipedia, haha! Ik denk dat je nog druk foto's aan het uploaden bent, want kom nog niet verder dan Soweto.
    En nu maar aan die lieve Sinterklaas vragen of we weer snel Joburg en KUL mogen vliegen. Lief blijven he?
    Dikke kus,
    Marije