Back to BKK
Door: Eva
Blijf op de hoogte en volg Eva
08 Februari 2008 | Thailand, Bangkok
Oktober 2006 ben ik al 5 dagen in Bangkok geweest met m'n moeder voordat we door gingen naar Vietnam. Toen al enorm genoten van deze chaotische stad, de indrukwekkende gouden paleizen en boeddha's, markten in alle soorten en maten de leuke sfeer en het heerlijke eten. Toen zaten we alleen, zoals een echte backpacker betaamt in een hostel in de buurt van Kaoh San Road. Nu zat ik in een van de meest luxe hotels van Bangkok, het was echt belachelijk. De kamers zijn gewoon appartementen, met huiskamer, keuken, alles op en eraan en dat bed kon je wel met z'n tienen in ongeveer.
Op de 64e verdieping is een geweldige bar waar je op een van de lounge banken, nippend aan je cocktail kan genieten van het fantastische uitzicht.
De eerste dag na een klein tukje gedaan te hebben met een paar meiden naar en kledingmaker geweest, toen naar Kaoh San Road om weer even fijne herinneringen op te halen, ons te vergapen aan al die rotsooi, de hele kermis, de mensen, heerlijk te eten en de dag goed af te sluiten met een Thaise massage.
De volgende dag vroeg op omdat we met een hele groep de wel bekende fietstocht met Nederlander Michiel gingen maken, en ik moet zeggen, alle lovende verhalen zijn waar. Het was echt super leuk. Je komt op plekken waar je normaal niet zo snel zou komen, fietst over markten, kleine steegjes en soms zelfs bij mensen half door hun woonkamer. Met een bootje zijn we met fietsen en al de rivier overgestoken en ook buiten de drukte van Bangkok rond gefietst. Onderweg kregen we steeds lekkere Thaise hapjes, zoals kokos poffertjes en suikerspin in een wrap, heel apart. ’S avonds natuurlijk wederom heerlijk gegeten en nog even naar de kermis die Pat Pong heet geweest.
De volgende dag moest er tussen door nog even gewerkt worden. Taipei op en neer waar je al met al toch 12 uur mee in touw bent. Maar het fijne aan Bangkok is dat je op iedere hoek van de straat nog wel een lekker biertje kan drinken en een hapje kan eten, hoe laat het ook is en dat alles in je zomer jurkje en op slippers!
Zaterdag naar het Jim Thompson huis geweest. Om een lang verhaal kort te maken zie je dan hoe een authentiek Thais huis er uitziet en is een Thaise gids echt humor. Verder nog tuk-tuks, bootje, shoppen, rond wandelen, massage, eten, biertjes...
Zondag nog naar de weekendmarket geweest voor nog wat laatste shopping dingen. Ja ook dit verhaal begint verdacht veel op een vakantie te lijken, maar om iedereen niet al te jaloers te maken: we werken ook hele nachten door, rennen ons suf met glaasjes water, poetsen kots van stoelen, maken toiletten schoon en af en toe kan je van vermoeidheid niet meer uit je ogen kijken (en dus tomatensoep over passagiers gooit, ellende!). En als ik thuis komt heeft het gezonde kleurtje al weer plaats gemaakt voor enorme zwarte kringen onder m’n ogen en ben ik de eerste 2 dagen door de jetlag een labiel en chagrijnig slapeloos monstertje. Dus, daarom ga ik morgen lekker een weekje op vakantie, ha ha! Lekker skiën in Oostenrijk.
09 Februari 2008 - 13:40
Marije:
Hey meis! Koel jij maar even af in de sneeuw, na al die vakantie verhalen in de zon ;-) Ik ga het andersom doen, kom net terug uit Vancouver (Whistler was sprookjesachtig mooi!!!!) en morgen op vakantie naar Bangkok :-D
Dikke kus en tot snel! Geniet van je vakantie! -
27 Februari 2008 - 19:07
Julia:
Hoi Eef,
Wat hebben we het toch goed he! Leuk om iedere keer weer je verhalen te lezen.
Waarschijnlijk doen we allemaal overal hetzelfde... (de fietstocht etc) Ik was mijn vorige vlucht ook opgeroepen voor een Vancouver, we hadden prachtig weer maar ik heb niet geskiet.
Veel plezier nog!
Kus