REGENwoud
Door: Eva
Blijf op de hoogte en volg Eva
08 Juli 2008 | Thailand, Bangkok
Ik wilde om een of andere reden persee niet op Kho Tao blijven om met m'n nieuwe vrienden de 'advanced' duik cursus te doen terwijl ik het duiken, het eiland en de mensen helemaal top vond daar. Eenmaal op Koh Phangan kon ik niet echt m'n draai vinden en wilde ik niets liever dan terug naar Koh Tao, maar goed dat ik dat niet gedaan heb, want diezelfde dag kreeg ik een e-mail van m'n Amerikaanse duikvrienden dat een van hen (Greg) op de eerste duik op 30m. water had binnen gekregen en meteen weer omhoog moest, door naar het ziekenhuis aangezien hij water in z'n longen had. Heel eng allemaal, maar na een nacht in het ziekenhuis op Koh Tao ging het weer prima en gingen ze voor een vervolg check in het ziekenhuis en wat relax time in luxe naar Koh Samui. Dus maar goed dat ik nooit aan die advanced ben begonnen, ik had waarschijnlijk nooit meer in m'n hele leven gedoken als ik er bij was geweest en had de 'advanced' zeker niet afgemaakt.
Na dat ik dit bericht had gekregen ben ik ook naar Koh Samui gegaan en van de luxe van dit enorm toeristische eiland genoten en voor een nacht in een normaal, schoon, zacht bed geslapen. De volgende dag zijn we (Gerg, Trish en ik) gewoon volgens plan met z'n drieen op weg gegaan naar Khao Sok Nationaal Park, wat toch iets meer voeten in de aarde had dan we dachten... Maar een truck rit over Koh Samui, een boottocht, een bus rit, 3 uur wachten in the middle of nowhere en een minibus rit van 2 uur verder kwamen we 10 uur later dan toch aan in de jungle! We sliepen in hutjes aan de rivier, heel mooi alleen een beetje jammer van de enorm intense schimmel lucht...
Eerste dag was super, van de mooie natuur en op een rubber band door de rivier genoten en heel veel slangen gezien en tot 's avonds laat jenga zitten spelen (er bestaan toch spelletjes die ik wel leuk vind!). De volgende dag vroeg vertrokken voor een hike in de jungle, maar het heet er niet voor niets het regenwoud en we zitten ook nog eeens in het regenseizoen, dus wat krijg je dan: regen, heel veel regen. Wat in het begin wel erg leuk was, vooral als je in de rivier tussen de watervallen zit. Maar een paar uur later, zeiknat en een paar bloedzuigers rijker was het iets minder leuk. Aangezien het er niet uitzag dat het nog droog zou worden de komende jaren vanochtend weer terug gegaan naar Bangkok, met het vliegtuig (sorry mam).
Morgen heeft vliegvriendin Marije niet geheel toevallig een vlucht naar Bangkok en mag ik nog een paar dagen in overdadige KLM luxe en in goed gezelschap mijn vakantie afsluiten. Wat gaat de tijd toch weer snel!
Ben super blij en trots dat ik dit 'alleen' heb gedaan, alleen ben ik weinig alleen geweest. Ik ben soort van geadopteerd door mijn Amerikaanse duikvrienden en heb bijna mijn hele vakatie met hun door gebracht waardoor ik het een stuk fijner reizen vond en we natuurlijk heel veel lol hebben gehad. Misschien dat alleen reizen toch niet mijn ding is... (tenzij ik een stel gekke Amerikanen kan stalken, dan is het top!).
Kus Eva
08 Juli 2008 - 08:54
Marije:
Hey Eef!
We hebben een date! Morgenavond! Zie je dan!
Liefs, Marije -
08 Juli 2008 - 18:11
Luuk:
Hee Eef,
dat is JUIST alleen reizen joh! Open staan voor alles wat op je af komt en juist hele toffe mensen ontmoeten en daar je ervaringen mee delen! Ja, of je moet echt een kluizenaar zijn, maar dat zijn er echt weinig die reizen...
veel plezier nog en bedankt voor de slippertjes!
10 Juli 2008 - 18:58
Elles:
Klinkt helemaal goed,lieve Eva en veel plezier in Bangkok.[ben het met luuk eens]
zoen elles