India, take two - Reisverslag uit Delhi, India van Eva Heuvel - WaarBenJij.nu India, take two - Reisverslag uit Delhi, India van Eva Heuvel - WaarBenJij.nu

India, take two

Door: Eva

Blijf op de hoogte en volg Eva

03 November 2007 | India, Delhi

Twee jaar geleden ben ik samen met een vriendinnetje een maand in India geweest. Het was heel bijzonder, indrukwekkend en onvergetelijk, maar nou niet zo zeer omdat ik het zo'n fantastisch land vond of geweldig vriendelijk mensen. India is druk, chaotisch, vies, arm en ik heb toen iets te veel op de 'wc' gezeten en te veel in dodelijke vervoersmiddelen doorgebracht om van het land te gaan houden.
Afgelopen woensdag kreeg ik een herkansing van één dag.
De slapeloze nacht van te voren beloofde al weinig goeds, maar gelukkig vloog ik met trainingsgenootje Marliene, dat maakte al een hoop goed. De vlucht was bomvol en erg druk, maar wel erg leuk. De mensen waren erg vriendelijk en ik werd zelfs door kleine oude Indiase vrouwtjes stevig geknuffeld.
Op het vliegveld kwam de zo bekende India geur ons al te gemoed en stortte we ons tussen de kleurrijke mensen massa. Voordeel van KLM is dat je gewoon de crew bus in gaat en naar je luxe hotel wordt gereden ipv van met je backpack in een tuk-tuk opzoek naar een duister hostel, dus so far so good.
De volgende dag met een aantal collega's naar de markt, super leuk! Heerlijk om mensen te kijken en al die mooie stoffen en sieraden tussen de nog levende en dode kippen door. Na de lunch hielden de mannen het voor gezien en ging ik nog met Marliene en een ander meisje naar een andere markt. Wij in de tuk-tuk, halverwege zegt die chauffeur; 'market is closed'. Ja hoor daar gaan we weer... Hij wilde ons weer naar van alles en nog wat brengen waar hij commissie voor kreeg, maar was niet van plan ons naar de plaats van bestemming te brengen. Daar was ie weer, mijn grootste ergernis aan India: de onbetrouwbare, gluiperige en liegende tuk-tuk chauffeurs, ik kan er echt niet tegen.
Maar goed, na dat we ergens in the middle of nowhere bij deze gast waren uitgestapt hadden we een hele goede chauffeur die ons meteen naar de markt bracht. Terug in het hotel was ik zo moe dat ik voor de vlucht nog een paar uurtjes heb kunnen slapen en fris en fruitig weer aan de vlucht kon beginnen. Een vrij bijzondere vlucht, aangezien we Prins Willem-Alexander aan boord hadden, maar die lag, net als de rest van het vliegtuig de hele vlucht te pitten, lekker rustig.
Nu vier dagen vrij, vanaf woensdag sta ik 5 dagen reserve...

• 07 November 2007 - 11:31

Luuk: