Back to San Francisco - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Eva Heuvel - WaarBenJij.nu Back to San Francisco - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Eva Heuvel - WaarBenJij.nu

Back to San Francisco

Door: Eva

Blijf op de hoogte en volg Eva

08 Oktober 2007 | Verenigde Staten, San Francisco

In augustus 1998 vertrok ik voor vier maanden naar San Francisco, waar ik toen een onvergetelijke tijd heb gehad!
And I left a little piece of my heart in San Francisco.
Ik was er sindsdien niet meer terug geweest en afgelopen woensdag kon ik op kosten van de baas én met zakgeld weer even terug naar deze geweldige stad!
De heen vlucht was al één groot feest, super leuke passagiers en collega's én een prachtig uitzicht over Frisco toen we aankwamen.
Toen we met de crewbus de stad in reden zat ik als een klein kind zo blij naar buiten te kijken waardoor alle herinneringen weer helder naar boven kwamen. Ik was zo hyper dat ik ook bijna niet kon slapen 's nachts, het was heerlijk om weer terug te zijn! Het hotel zit op dezelfde straat waar ik toen heb gewoond! M'n huis had een andere bestemming gekregen, maar m'n school was nog precies hetzelfde.
Een ex-collega van de Glamour is 5 weken geleden met haar kersverse man naar Stanford verhuisd voor 2 jaar. Dus ik had donderdag gezellig met Sabien afgesproken. Super leuk om elkaar weer te zien en een geweldige dag gehad samen. Eerst met de cablecar naar de fietsverhuur, toen met de mountainbike naar Lombard street; the crookedest street of San Francisco. San Francisco heeft hele steile wegen, deze is zo steil dat je er alleen in haarspeld bochtjes van af kunt, niet te fietsen dus.
Maar na het nodige geploeter om hoog vervolgden we onze weg langs de baai richting The Golden Gate Bridge.
Iedere keer als ik dat grote rode gevaarte zie gaat mijn hart sneller kloppen, het blijft indrukwekkend. We hadden super veel geluk met het weer, het was warm, zonnig en helder.
Aan de overkant van de brug ligt het pittoreske dorpje Sausalito. Schattige pastelkleurige huisjes gebouwd langs de bay en de heuvel op, echt een sprookje. Daar in de zon lekker geluncht en toen met de ferry terug naar San Francisco.
Bij aankomst nog even bij 'Fisherman's warf' en de bijbehorende zeeleeuwen gekeken, te leuke beesten.
De volgende ochtend nog even geshopt en toen was het helaas al weer tijd om weer terug te gaan...
Ben dus inmiddels weer in A'dam.
Moet nu weer een half jaar wachten aangezien SF in de winter aangevlogen wordt door een ander vliegtuig type (wat ik dus niet vlieg), maar dan zeker weer terug. Het is het lange vliegen, 9 uur tijdverschil en de jetlag zeker waard!

• 08 Oktober 2007 - 10:22

Luuk:

Leuk!

Tot morgen!

Luuk!

• 08 Oktober 2007 - 16:00

Frank:

Hoi Eef, heb ook je mail gelezen! Ben net terug van een ARN, verder geen vluchten meer, dus lekker vrij tot het weekend.
    Jááá, ik weet hoe leuk het daar is, in SFO, mooie foto's ... wil zo weer terug, misschien een keertje samen, want ABV was wel leuk, maar SFO is vééééééél leuker :-)
    Tot donderdag, weer even treinmaatjes !! :-)

• 09 Oktober 2007 - 10:30

Marije:

Hey Eva,
    Die uitzicht foto over de stad is toch wel errug gaaf he?? Meid, we hebben een topbaan, ondanks de jetlags en vermoeidheid!
    Liefs!